Nyhetsbrev: Våga visa mer uppskattning

              Våga visa mer uppskattning

Jag var under lång tid rädd för att dela med mig av komplimanger, visa att jag tänkte på kollegor och berätta för människor att de var viktiga för mig. Varför?

  • Nä men det där är mesigt att skriva eller säga.
  • Tänk om de tror att jag bara säger det för att fjäska?
  • Äsch de vet att de är viktiga så behöver inte bli påminda om det.

Rädslan som gömde sig bakom var att min omgivning skulle lämna mig om jag uttryckte mig på det sättet. Logiskt? Nej. Men för mig kändes det som ett verkligt hot.

Det tog tid att träna bort det och idag delar jag mer än gärna med mig av det jag tänker och känner. Idag när det dyker upp en känsla så förmedlar jag den direkt till personen det berör.

Vi människor är inte tankeläsare (tack gode Gud!) och bara för att vi tänker mycket gott om de vi har omkring oss så innebär det inte att de vet att du gör det.

Tänk vilken härlig värld där alla går runt och lyfter varandra, berättar hur viktiga vi är för varandra och visar att vi ser och uppskattar varandra.

Det är en värld jag vill se bli till verklighet!

Veckans utmaning handlar om att träna på att dela med dig av din uppskattning för andra, till andra.

Det kan du göra på många olika sätt:

  • Ring eller skicka ett sms till en god vän och berätta att du tycker personen är viktig i ditt liv och att du är glad att han/hon är en del av ditt liv.
  • Berätta för kollegan hur tacksam du är att han/hon hjälpt dig, eller hur han/hon alltid får rummet att lysa upp bara genom sin närvaro.
  • Ge ett extra tack till personalen på restaurangen för att de (förhoppningsvis) gjort din upplevelse positiv
  • Dela glädjen med någon som återhämtat sig efter långvarig sjukdom
  • Gratulera någon för en stor prestation eller bedrift
  • Krama om din partner och dela med dig av dina känslor och vad han/hon gör som får dig att känna dig sedd och älskad.

I början kan det vara svårt att impulsivt återkoppla med det du vill säga. Avsätt därför några minuter varje dag att fundera: ”Är det någon jag vill lyfta lite extra idag? Någon jag tänkt på som jag vill förmedla en känsla av uppskattning till?”

Du kan sedan välja att förmedla det i skrift eller nästa gång ni ses verbalt – det viktiga är att faktiskt förmedla den i någon form!

Det kan kännas obekvämt eller konstigt i början, men det blir lättare och mer naturligt för varje gång du gör det. Du blir också duktigare på att känna uppskattning och kan förmedla den i direkt anslutning till upplevelsen.

Skulle inte du vilja få höra från andra hur mycket de uppskattar dig? Ta chansen här nu att visa vägen och vara en del i att skapa en omgivning där detta är självklart att göra!

Som alltid, kom ihåg att den bästa aktiviteten är den som blir utförd så anpassa gärna utmaningen så den blir så bra som möjligt för dig ifall ovan förslag inte alls passar.

Det viktigaste med alla utmaningar du får är att du gör det till din grej. Att du hittar det sättet som fungerar för just dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *