”Jag har inte tid…..”

Jag hinner inte, jag har inte tid, jag får inte mitt liv att gå ihop.

Känner du igen dig i någon av dessa tankarna?

Att känna att du inte har kontroll över ditt eget liv och kan prioritera det som är viktigt för dig är en hemsk känsla. Det är också livsfarligt för det finns en stor risk att fastna i en loop av stress och frustration som dränerar dig på all din energi.

Att trycka på paus mitt i detta kan vara nästan omöjligt, och samtidigt det mest nödvändiga. Att stanna upp, ta ett djupt andetag och sakta börja ta tillbaka kontrollen över ditt liv.

Genom att du stannar upp får du möjlighet att skapa lite distans till din situation och möjlighet att se den ur ett mer objektivt perspektiv. När vi är mitt i en stressad situation är det lätt att vårt emotionella tillstånd slår ut det rationella.

Ibland klarar vi inte av att trycka på paus själva. Vi ser ingen lösning på den loop vi sitter fast i. Då är det nyttigt att ta hjälp av en utomstående samtalspartner som kan hjälpa dig att se rationellt på en för dig emotionell situation. Det här är ett exempel på när coaching hade kunnat vara ett effektivt verktyg.

Vad är något du brottas med och skulle vilja ha hjälp med?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *