Mitt första inlägg

Rädsla. Det är vad som går igenom min kropp inför att skapa mitt första inlägg. Det är en röst i mitt huvud som säger åt mig att jag borde avstå, en ökad puls och tankar spelas upp som en film på allt som kan gå fel.

  1. Tänk om jag skriver fel, exempelvis stavfel eller faktafel?
  2. Vad händer om jag bara får negativ feedback?
  3. Hur kommer omgivningen reagera på mina inlägg?

Varför känns det så? Att skriva ett inlägg är inget livsavgörande och borde inte generera rädsla. Anledningen är att skriva ett inlägg av denna naturen är utanför min bekvämlighetszon för det är inget jag gör annars. Hjärnans uppgift är att säkerställa överlevnad och därför gillar den inte förändring, att inte kunna luta sig tillbaka på erfarenhet.

Så hur gör jag för att utmana min rädsla? Svaret är enkelt: Jag gör det som jag är rädd för. För varje gång jag gör något som jag är rädd för så blir det lite mindre jobbigt med tiden och efter bara några gångar undrar jag varför jag var rädd till att börja med.

Varför utmanar jag mina rädslor? För att leva mitt liv på det sättet jag vill. Jag vill att mina beslut baseras på vad jag vill, inte vad min rädsla tillåter mig.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *